Tøm fryseren.

Hvornår har du sidst tømt din fryser?
Det er nemt at fylde op med gode tilbud, når der er plads i fryseren. Det er også en god idé, for der er selvfølgelig penge at spare på de gode tilbud. Men hvornår tømmer vi fryseren.
Prøv at kigge i din fryser. Hvor mange småting har du liggende? Hvor gamle er de? Og hvornår har du tænkt dig at bruge dem?

Overskud.
Giv dig 14 dage eller 1 måned alt efter, hvor meget indhold du har, til at få den tømt. I den periode må der ikke fyldes nyt i fryseren. Det handler ganske enkelt om at spise, hvad der er.
Det kan blive til sjove restemiddage, gode supper og lækre desserter af alle de frosne bær eller hvad der nu gemmer sig. Drop tilbud, ryd op, afrim fryseren og glæd dig til at fylde friske varer i igen. Ud over oprydning og afrimning, så er det for mange af os en overraskelse at se, hvor meget mad en fryser gemmer. Det giver overskud på madkontoen i den periode oprydningen står på.
Poser med smårester af grøntsager kan enten bruges i en pureret grøntsags suppe eller i en grøntsags postej. De 4 frikadeller, koteletten og den lille lasagne kan blive til en lodtrækningsmiddag eller et småtings middag.

De gode minder.
De sidste jordbær og hindbær fra haven kan blive en dejlig smoothie eller en portion frugtgrød. Delagtig gør alle i familien i ”tøm fryserprojektet” og snak om resterne, når I spiser. ”Kan I huske, da vi plukkede jordbær i sommer? ” Nu er der kun 3-4 måneder til vi har friske jordbær igen. ” ”Kan I huske da vi havde fødselsdagsfest og der var et bjerg af frikadeller? Her er de sidste. ” ”kan I huske, da vi var på fisketur og fangede torsk? – her er den sidste”. ”skal vi snart ud at fiske igen? ”.
Det er hyggeligt at finde den sidste rest æbleskiver, der har gemt sig bag spinaten. Der er længe til det er æbleskivetid igen og de smager godt også i marts.

Held og lykke med oprydningen.